X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Reprezentanţii centrului Artico au fost deposedaţi ilegal şi enigmatic de un teren

21 dec. 2014,, 12:10   Societate
3686 0

Foto : .mkala.ru

Reprezentanţii Centrului republican pentru copii şi tineret "Artico" acuză că au fost deposedaţi ilegal de un teren, pe care, în prezent, se desfăşoară lucrări de construcţie a unui bloc. Ministerul Educaţiei a emis un comunicat de presă, prin care le cere autorităţilor responsabile să facă lumină în acest caz.

Şeful intermiar al centrului "Artico" afirmă că tranzacţia de vânzare-cumpărare ar fi avut loc la începutul lunii ianuarie 2013. Potrivit lui, înstrăinarea terenului, care are o suprafaţă de 20 de ari, ar fi fost făcută cu girul Agenţiei Proprietăţii Publice.

Într-o sesizare a ministerului Educaţiei, adresată instanţei, se menţionează că tranzacţia a fost efectuată ilegal. În data de 4 decembrie, Curtea de Apel a aplicat sechestru pe acest teren şi a dispus stoparea lucrărilor de construcţie până la o decizie irevocabilă a instanţei. Administraţia centrului "Artico" spune însă că lucrările nu au fost oprite.

"Noi cerem să fie lucrările stopate. Azi este un ritm mai lejer, dar în fiecare zi aici se lucrează intens", a menţionat directorul interimar al Centrului Artico, Sergiu Scarlat.

Bărbatul care coordonează lucrările pe şantier a declarat că nu cunoaşte nimic despre decizia instanţei.

"Cumpăraţi acest teren. L-aţi vândut, iar acum căutaţi vinovatul. În acest caz avem de a face cu o jecmăneală. Cum vă imaginaţi că vom demonta această construcţie", a spus bărbatul.

Responsabilii din cadrul Agenţiei Proprietăţii Publice nu au fost de găsit pentru a oferi explicaţii. Nici reprezentanţii firmelor menţionate în decizia Curţii de Apel nu au răspuns la telefon.

Conform datelor Registrului bunurilor imobile, terenul respectiv a fost ipotecat la o bancă, în data de 26 noiembrie, contra unei sume de aproape două milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?