Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Atenţie la radiotelefoanele procurate online

21 dec. 2014,, 11:15   Ştiinţă şi IT
7989 0

Foto: vestikavkaza.ru

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) atenţionează că utilizarea radiotelefoanelor în standardul nord-american DECT 6.0 este ilegală. În acest context, persoanele sunt îndemnate să fie atente când îşi procură aparatele de telefonie online sau de pe pieţele secundare şi să le evite pe cele cu marcajul: „United States”, „FCC Approved”, „For use in USA and Canada”.

Atenţionarea vine în legătură cu utilizarea tot mai frecventă în mai multe localităţi din ţară a radiotelefoanelor fixe în standardul DECT 6.0. Utilizarea acestora în Republica Moldova este interzisă şi se sancţionează cu amenzi de până la 500 de unităţi convenţionale (10 000 lei). Aceste aparate afectează în mod direct funcţionarea reţelelor de telefonie mobilă 3G şi calitatea serviciilor, fapt care prejudiciază interesele a zeci de mii de consumatori.

ANRCETI precizează că radiotelefoanele fixe în standardul DECT 6.0 sunt destinate pentru utilizare în ţările din America de Nord având un plan de frecvenţe diferit de standardul european. În Europa, inclusiv în Republica Moldova, frecvenţa dată este alocată în bază de licenţă operatorilor de telefonie mobilă pentru reţele 3G.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?