Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Justiția turcă a emis un mandat de arestare împotriva imamului Fethullah Gulen, adversar al lui Erdogan

19 dec. 2014,, 22:00   Externe
3244 0

Foto: bevezetem.hu

Justiția turcă a emis vineri un mandat de arestare pe numele imamului Fethullah Gulen, adversar al președintelui islamo-conservator Recept Tayyip Erodogan, exilat în SUA din 1999, au relatat media din Turcia, potrivit AFP. Predicatorul, în vârstă de 73 de ani, este acuzat că ar conduce 'o organizație teroristă', potrivit postului de televiziune TRT. Fost aliat al regimului turc, acest influent lider religios este acuzat de Ankara că ar complota pentru răsturnarea actualei puteri turce.

Totodată, Curtea de Justiție de la Istanbul l-a eliberat, vineri, pe directorul unei publicații de opoziție față de regimul islamo-conservator al președintelui Erdogan și l-a inculpat pentru terorism pe șeful unui post de televiziune al aceluiași grup de presă, informează media turce.

Cei doi cunoscuți jurnaliști au fost arestați duminica trecută, în timpul unui raid al poliției ce viza mișcarea predicatorului musulman în exil Fetullah Gulen. Operațiunea a fost declanșată la două zile după ce pe rețeaua socială Twitter a fost postat un mesaj care anunța o operațiune a poliției împotriva a 150 de ziariști afiliați mișcării clericului Gulen. Potrivit Reuters, în timpul raidurilor au fost reținute 23 de persoane pe tot cuprinsul Turciei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?