Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

India a lansat ce mai mare rachetă din istoria sa

19 dec. 2014,, 19:00   Externe
3194 2

Foto: sunhome.ru

În cadrul proiectului de cucerire a Cosmosului, India a lansat, joi, cea mai mare rachetă din istoria sa spațială, capabilă să transporte pe viitor astronauți. "Este o zi importantă pentru programul spațial indian", a declarat președintele Agenției Spațiale Indiene (ISRO), Koppillil Radhakrishnan, din sala de control, în ovațiile asistenței.

Racheta, concepută pentru a transporta sateliți de comunicație de mari dimensiuni, a decolat de la baza spațială Satish Dhawan Space Center din Sriharikota, din statul Andhra Pradesh (sudul țării). Noua rachetă cântărește 630 de tone și poate transporta o încărcătură de 4 tone, fapt ce va permite Indiei să se lanseze pe o piață a sateliților estimată la 300 de miliarde de dolari.

Racheta, denumită oficial "Geostationary Satellite Launch Vehicle Mk-III", transportă o capsulă spațială fără echipaj care, potrivit ISRO, s-a separat de lansator pentru a cădea în apele Golfului Bengal la 20 de minute după lansare. Capsula este prevăzută să transporte până la la trei cosmonauți. Cercetătorii de la ISRO încheie un an fructuos, marcat de lansarea reușita în luna septembrie a unei sonde pe Marte, cu buget restrâns, devenind astfel prima țară asiatică care ajunge pe Planeta Roșie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?