X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Premiera unui desen animat transpus în limbajul semnelor, la un cinematograf din Moldova

18 dec. 2014,, 14:15   Societate
4923 0

Foto: allfun.md

La cinematograful „Patria” din Chișinău, în cadrul proiectului cinematografului on-line MEGOGO „Privește cum se aude” („Смотри как слышно”), a avut loc difuzarea gratuită a unui desen animat pentru copii hipoacuzici și cu deficiențe de auz. Micii spectatori au putut viziona desenul animat „Pisoiul Grom și casa vrăjită” («Кот Гром и заколдованный дом»), transpus în limbajul semnelor, oferit de compania de proiectare „Voliga”, relatează NOI.md cu referire la comunicatul inițiatorilor proiectului.

La premiera desenului animat transpus în limbajul semnelor au fost invitați micii spectatori de la internate specializate și școli pentru copiii cu deficiențe de auz și cei hipoacuzici.

Desenul animat a fost vizionat de circa 100 de copii. În afară de proiectarea desenului animat, în program au mai fost incluse și acțiuni de divertisment.

Inițiatorii proiectului planifică organizarea regulată a unor asemenea proiecții.

De menționat că la începutul lunii iunie 2014 serviciul multiecran (cinematograful on-line) MEGOGO.NET a lansat proiectul de desene animate transpuse în limbajul semnelor „Privește cum se aude”. Pentru adaptarea filmelor și desenelor animate pentru persoanele hipoacuzice și cele cu deficiențe ale auzului, a fost amenajat un studio propriu de transpunere în limbajul semnelor, care va produce și acumula conținutul specializat.

Totodată, la rubrica omonimă de pe site-ul MEGOGO este accesibil un catalog întreg de filme și desene animate pentru persoanele cu deficiențe de auz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?