Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Instanța a interzis utilizarea camerelor de supraveghere a traficului rutier

18 dec. 2014,, 13:00   Societate
5343 2

Foto: unimedia.info

Ministerul Afacerilor Interne încalcă dreptul la viața privată a cetățenilor prin utilizarea camerelor de supraveghere video a traficului rutier. Hotărîrea a fost pronunțată astăzi de Judecătoria sectorului Centru al capitalei, pe marginea sesizării depuse de asociația „Juriștii pentru Drepturile Omului”, informează NOI.md.

Potrivit deciziei instanței, filmarea sau fotografierea șoferilor și automobilelor lor de camerele staționare constituie o încălcare. În acest sens, instanța de judecată a interzis Ministerului Afacerilor Interne să exploateze camerele de supraveghere a circulației rutiere. Hotărîrea nu este definitivă și executorie și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.

Precizăm că asociația „Juriștii pentru Drepturile Omului” a acționat în judecată Ministerul de Interne pentru nerespectarea dreptului la viață privată a membrilor asociației. Anterior, avocatul Vitalie Nagacevschi a declarat că informaţia de pe camerele de supraveghere este folosită pentru a exercita presiuni asupra concurenţilor politici. Potrivit juristului, camerele au fost instalate printr-un ordin intern al MAI, baza legală pentru asemenea acțiuni lipsind.

În municipiul Chișinău au fost instalate 571 de camere de supraveghere video la 41 de intersecţii. Proiectul sistemul de supraveghere video a fost implementat cu sprijinul financiar al Guvernului Chinei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?