Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Organizațiile obștești au convenit să nu-și dispute întîietatea în organizarea marcării Zilei Victoriei

18 dec. 2014,, 14:00   Societate
2812 2
Foto: noi.md
În ajunul marcării celei de-a 70-a aniversări a Victoriei poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945) mai multe organizații obștești și partide politice au început pregătirile pentru serbarea acestui eveniment epocal în istoria republicii noastre. Președintele Consiliului Obștesc „Pentru Patrie!”, Igor Tuleanțev, a relatat despre pregătirile pentru marcarea acestei aniversări:

„În luna februarie a anului curent, în cadrul unei mese rotunde s-au întrunit reprezentanți ai peste 70 de organizații obștești, etnoculturale, de veterani, de tineret și științifico-istorice, care au decis să nu-și mai dispute întîietatea în marcarea Zilei Victoriei, ci a sosit timpul de serbat această dată împreună, civilizat și planificat. Astfel a fost creat Consiliului Obștesc „Pentru Patrie!”.

Eu am fost ales în calitate de președinte al acestei organizații, iar vicepreședinți au devenit președintele Uniunii Veteranilor Războiului și Muncii din Moldova, Ala Mironic, președintele Comunității Ruse din Moldova, Ludmila Lașcionova, și liderul Partidului „Patria”, fostul ambasador al Moldovei în România Emil Ciobu.

Consiliul Obștesc a organizat acțiuni festive cu prilejul Zilei Victoriei și aniversării a 70-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă. Manifestațiile noastre au demarat în luna martie, cînd am organizat în orașele din nordul Moldovei, eliberate în cadrul operațiunii Umani-Botoșani de către Armata Roșie, mitinguri festive și am mărșăluit cu Cupa eliberării, pe care au fost incrustate denumirile acestor localități. Totodată, în cadrul acestor acțiuni comemorative a fost desfășurată o panglică Sfîntul Gheorghe cu lungimea de 365 de metri, ca simbol principal al victoriei poporului nostru asupra ocupanților fasciști.

Consiliul nostru a reușit să apere monumentul „Eliberarea” din centrul Chișinăului de tentativele de demolare întreprinse de cîteva „minți fierbinți” de la Academia de Științe. Dar cea mai de amploare acțiune a fost Marșul Victoriei, organizat pe 5 mai la Chișinău. La acest eveniment au participat mii de chișinăuieni și oaspeți ai capitalei.
Noi am elaborat deja un amplu plan de acțiuni cu prilejul celei de-a 70-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, care urmează să fie aprobat la ședința ordinară a Consiliului Obștesc „pentru Patrie!”. Nu voi dezvălui toate secretele, pentru ca totul să fie o surpriză, însă pot spune un singur lucru: cea de-a 70-a aniversare a Victoriei în Moldova va fi marcată așa cum nu s-a mai întîmplat niciodată în cei 23 de ani de independență a țării. În acest sens, îi invităm pe reprezentanții tuturor forțelor patriotice să marcheze împreună cu noi această dată epocală în istoria țării noastre. Ușile noastre întotdeauna sînt deschise pentru toți patrioții Moldovei noastre multinaționale”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?