Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cecilia Malmstrom: Moldova își poate consolida prezența pe piața UE

18 dec. 2014,, 10:15   Economie
2366 0
Foto: ipn.md
Prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, a avut aseară o întrevedere la Bruxelles cu Cecilia Malmstrom, comisar european pentru comerţ, informează NOI.md. Cei doi oficiali au discutat despre efectele noului regim comercial instituit între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

„Mă bucur să văd primele rezultate pozitive ale deschiderii pieţei europene pentru produsele moldoveneşti. Este important ca Republica Moldova să folosească la maximum contingentele de export pe care le are pe piaţa europeană și să își diversifice pieţele de desfacere. Ne aşteptăm ca tot mai mulţi fermieri să simtă avantajele aduse de Acordul de liber schimb”, a declarat comisarul european.

Oficialii s-au referit şi la decizia Parlamentului European, care a aprobat ieri o rezoluţie ce deschide şi mai mult piaţa comunitară pentru merele, prunele și strugurii moldovenești. Astfel, va fi permis importul fără taxe a 40 de mii de tone de mere, a zece mii de tone de struguri de masă şi a zece mii de tone de prune din Moldova.

În context, Iurie Leancă a mulţumit pentru susținerea constanta din partea comisarului Cecilia Malmstrom.

„Pentru noua guvernare, prioritară va fi punerea în aplicare a prevederilor Acordului de liber schimb şi creșterea competitivităţii, astfel încît calitatea acestora să nu difere de cea a altor bunuri europene”, a precizat şeful executivului de la Chişinău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?