X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Boțan: Europenii și americanii au refuzat să participe la negocieri, pentru că știu că vor fi trași pe sfoară

17 dec. 2014,, 16:30   Politică
11415 18

Foto: gagauzinfo.md

Liderii PD, PL și PLDM poartă tratative departe de ochii lumii, pentru că în loc să discute subiecte de interes public, abordează scheme de îmbogățire personală. De această părere este directorul Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT, Igor Boțan, care a menționat astăzi în cadrul unei dezbateri publice că caracterul secret al negocierilor trezește suspiciuni, relatează NOI.md.

Analistul politic susține că nici măcar membrii cabinetului de miniștri nu sînt la curent cu subiectele de pe agenda negocierilor, lucru care face dificilă participarea lor ulterioară la actul de guvernare.

„Le cerem un minim de comunicare. În cabinetul de miniștri sînt viceminiștri care habar nu au despre ce se discută. Nimeni nu le spune nimic. În discuții private ei spun că nu știu ce să facă, pentru că pot continua o carieră științifică, profesională. Faptul că nu ne informează pe noi e floare la ureche, dar ei nu vorbesc nici cu colegii lor. Ei ne datorează nouă cel puțin o comunicare normală, pentru că trăiesc din resursele financiare pe care cetățenii le achită din impozite” , a menționat Boțan.

Igor Boțan s-a referit și la propunerea făcută de liberali ca reprezentanții UE și SUA să participe la negocierile pe marginea formării coaliției de guvernare. Potrivit analistului, aceștia au avut un motiv pentru a refuza orice implicare în tratative.

„Europenii și americanii au refuzat dintr-un simplu considerent. Acum patru ani un demnitar din Federația Rusă a participat la negocieri și a fost tras pe sfoară. Europenii și americani au învățat lecția și nu vor pur și simplu să fie trași pe sfoară, cum a fost tras Narîșkin. Cred că sîntem în drept să lansăm o presupunere, ei nu împărtășesc cu noi ceea ce discută, pentru că discută scheme de pe urma cărora se vor îmbogăți ei și clanurile lor. Dacă ar discuta probleme de interes public, de ce s-ar ascunde? Nu ne rămîne, în situația creată, decît să presupunem că se discută scheme” , a conchis Boțan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?