Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moldova va spori exportul de vinuri în Japonia (VIDEO)

16 dec. 2014,, 14:00   Economie
4180 0

Foto: mail.ru

Moldova intenționează să sporească exportul de vinuri în Japonia. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, în cadrul unei întrevederi susținute recent la Tokio cu reprezentanții Ministerului Economiei, Comerțului și Industriei al Japoniei și ai companiei japoneze Carina Co. ltd, specializate în achiziția vinurilor moldovenești, precum și în cadrul unei discuții cu noul ambasador al Japoniei în Moldova, Shingeki Sumi, care a avut loc ieri la Chișinău, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul întrevederii cu conducerea companiei Carina Co.,ltd, părțile au discutat printre altele canalele de distribuţie a băuturilor, precum și posibilitatea majorării livrărilor de vinuri din Moldova. Ei au convenit să continue cooperarea în vederea promovării brandului țării noastre “Wine of Moldova”.

La invitația părții nipone, Vasile Bumacov a vizitat unul dintre cele mai prestigioase magazine din Tokio “Isetan Department Store”, în care vinurile moldovenești se vînd cu succes deja de mult timp. Ministrul Agriculturii a mai participat la prezentarea vinurilor moldovenești și degustarea lor, organizată la hotelul “NewOtani Tokyo”. La recepție au participat circa 70 de invitați, printre care persoane oficiale, reprezentanți ai distribuitorilor, jurnaliști.

În cadrul primei întrevederi cu noul ambasador al Japoniei în țara noastră, susținute la Chișinău, Vasile Bumacov a menționat că Moldova și Japonia realizează cu succes un șir de proiecte mixte în domeniul agriculturii. Oficialul moldovean a discutat cu noul ambasador al Ţării Soarelui Răsare starea actuală a relațiilor moldo-nipone în domeniul investițiilor, în special în agricultură și industria alimentară. O atenție deosebită a fost acordată extinderii exportului vinurilor moldovenești în Japonia. Vasile Bumacov i-a relatat ambasadorului japonez despre rezultatele recentei sale vizite întreprinse în Japonia pentru promovarea vinurilor moldovenești în Japonia.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?