Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Recean se retrage din sectorul public

15 dec. 2014,, 09:57   Politică
5362 4
Foto : inprofunzime.md
Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a anunțat astăzi că se retrage din sectorul public, după demisia Guvernului de miercurea trecută și finalizarea mandatului său. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare în această dimineață, informează NOI.md.

Recean a ținut să precizeze că, deși nu va mai activa în spațiul public, va continua colaborarea cu Partidul Liberal Democrat. „Este momentul oportun să anunț sfîrșitul mandatului meu și plecarea din sectorul public în sectorul privat. Țin să mulțumesc pentru oportunitate, încredere și suport colegilor din echipa liberal-democrată – nucleul coaliției proeuropene, alături de care voi rămîne și voi munci în continuare”, se arată în mesajul lui Recean.

Ministrul a mai declarat că în ultimii ani MAI și poliția au fost aduse la standarde europene, devenind instituții transparente și deschise. Totodată, acesta a mai precizat că Ministerul de Interne va continua să beneficieze de suport bugetar pentru continuarea reformelor, în următorii ani.

„A fost o perioadă a transformărilor. Ca orice schimbări, reforma MAI a generat nemulțumiri și critici, dar, la final de mandat, mă bucur să văd încrederea cetățenilor în poliție la maximul istoric. Este confirmarea că schimbările spre bine, pentru care am lucrat împreună, au fost efective. Aprecierea pozitivă a reformei de către partenerii de dezvoltare ai țării noastre a asigurat pentru următorii ani suport bugetar direct din partea Uniunii Europene și SUA în valoare de zeci de milioane de euro. Aceste investiții generoase vor fi gestionate de MAI pentru a continua îmbunătățirea calității serviciilor prestate de toate subdiviziunile”, a mai precizat Recean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?