Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Găgăuzia marchează 20 de ani de la constituirea autonomiei

12 dec. 2014,, 09:43   Societate
2532 0

Foto: gagauzinfo.md

Găgăuzia va marca în acest an a 20-a aniversare de la constituirea autonomiei. Cu această ocazie, la Comrat se va desfăşura astăzi o Conferință internațională științifico-practică, la care autorităţile locale vor aborda problema relaţiilor cu cele centrale.

La eveniment vor participa preşedintele Parlamentului, Igor Corman, foştii preşedinţi ai ţării, Mircea Snegur, Petru Lucinschi şi Vladimir Voronin, dar şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, inclusiv ambasadori ai ţărilor Uniunii Europene, Rusiei şi Turciei.

Deşi a fost invitat, de la conferinţă va lipsi şeful statului, Nicolae Timofti, care va fi reprezentat de către consilierul său în domeniul agro-industrial și al administrației publice, Vladimir Ciobanu. Presa de la Comrat a criticat acest gest, iar administraţia preşedintelui, deocamdată, nu l-a comentat.

Evenimentele cultural-artistice, dedicate aniversării a 20 de ani de la aprobarea legii privind statutul special al Găgăuziei vor avea loc pe 23 decembrie. Pentru desfăşurarea lor, Guvernul a alocat din Fondul de rezervă 200.000 de lei.

În anul 1990 Găgăuzia s-a autoproclamat republică, iar în 1994, în baza unor acorduri dintre Chişinău şi Comrat, teritoriul a fost integrat în componența Republicii Moldova în calitate de formațiune teritorială autonomă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?