X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Vlad Filat iarăşi a devenit cel mai influent politician din Moldova

8 dec. 2014,, 17:45   Politică
6234 10
Foto: mail.ru
Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, fostul şef al Guvernului Vlad Filat, iarăşi a devenit cel mai influent politician din ţară după o întrerupere îndelungată. Acest fapt îl denotă rezultatele noului studiu, efectuat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică „Politicon”, relatează NOI.md. Potrivit lui, în noiembrie 2014 Vlad Filat s-a plasat în topul ratingului „50 cei mai influenţi politicieni din Moldova”, realizat de Institutul în cauză. El l-a detronat pe colegul său de partid, actualul Prim-ministru şi prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, care la rîndul său pînă în prezent a fost cel mai influent politician din ţară pe parcursul întregii perioade de deţinere a postului de şef al cabinetului de miniştri.

Potrivit studiului, reprezentanţii Partidului Democrat şi-au îmbunătăţit considerabil poziţiile în rating. Astfel, preşedintele Partidului Democrat Marian Lupu, care acum o lună era doar al şaselea, s-a urcat pe locul trei. Totodată, prim-vicepeşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a avansat de pe poziţia a 9 direct pe a patra. Încă un lider al Partidului Democrat, spicherul Igor Corman, şi-a îmbunătăţit semnificativ poziţia în clasament, urcînd de pe locul 10 pe locul 5.

Totodată, actualul Preşedinte al ţării, Nicolae Timofti, a coborît de pe treapta a cincea pe cea a şasea, iar vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman – de pe poziţia a patra pe cea a şaptea. Vicepreşedintele Partidului Liberal, Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă, de asemenea, şi-a înrăutăţit poziţia în clasament, situindu-se pe locul opt, în locul celui de-al şaptelea loc pe care l-a ocupat acum o lună. Totodată, unchiul lui şi şeful politic, liderul PL Mihai Ghimpu, care acum o lună nu făcea parte din topul-10 politicieni influenţi, de această dată s-a urcat pe poziţia a noua. Cea mai mare devansare în rating a fost înregistrată la ex-preşedintele Moldovei, liderul Partidului Comuniştilor Vladimir Voronin, care de pe a treia treaptă a coborît pe cea de-a zecea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?