X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filat: Alegerile anticipate ar însemna un dezastru pentru Moldova

5 dec. 2014,, 16:50   Politică
5773 14
Foto : gov.md
Liderul PLDM, Vlad Filat, susține că în timpul negocierilor anterioare privind formarea coaliției de guvernare, au fost prea multe discuții în jurul funcțiilor. Politicianul a precizat, în cadrul unui interviu acordat ziarului „Timpul”, că de această dată, formațiunile proeuropene vor avea o altă abordare, notează NOI.md.

Liberal-democratul dă asigurări că acum negocierile se vor desfășura deschis și nu vor fi tărăgănate.

„La ora actuală, capacitatea coaliţiei de a face faţă situaţiei complicate în care ne aflăm este mai importantă decît funcțiile. Eu sînt convins că vom atinge un compromis, ca să avem cu toţii o atmosferă necesară pentru a guverna liniştiți. Şi nu cred că vom avea nevoie de mult timp, căci ne cunoaştem foarte bine şi ştim ce avem de făcut. Mai mult, cred că de această dată urmează să avem cu toţii şi o deschidere mai largă la capitolul transparenţă. Atunci cînd nu există informaţie, apar şi speculaţii, care duc la neîncredere”, a precizat Filat.

Totodată, politicianul a anunțat că șantajul din partea unei sau alte formațiuni nu va fi admis în timpul tratativelor și, totodată, va fi evitată declanșarea alegerilor anticipate, în condițiile în care acest lucru ar putea avea consecințe grave.

„Anticipatele pentru Republica Moldova ar însemna un dezastru. Nu e vorba doar de pericolul implicării şi mai masive din partea Rusiei, ci de situaţia în care se află Moldova. Încă o campanie electorală înseamnă mult prea mult. Nu ştiu dacă ţara va rezista cu asemenea evoluţii”, a punctat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?