Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filat: PLDM va face coaliție cu PD și PL

1 dec. 2014,, 13:40   Politică
5628 10
Foto : noi.md
Liderul PLDM, Vlad Filat, susține că prin votul de ieri al cetățenilor, alegătorii au oferit un viitor european Republicii Moldova. Acesta a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing, că formațiunea sa este dispusă să facă coaliție postelectorală cu Partidul Democrat și Partidul Liberal, iar discuțiile în acest sens au început deja, informează NOI.md.

Potrivit politicianului, pe fondul presiunilor fără precedent la care a fost supusă țara noastră, rezultatele scrutinului permit continuarea parcursului european. „Este extrem de important ca partidele proeuropene să ofere un răspuns clar societății, nu doar la nivel de declarații, dar la nivel de angajament ferm că vor oferi țării o majoritate clară proeuropeană, un guvern responsabil, cu oameni capabili. PLDM va face coaliție cu PD și PL. Am început deja să discutăm și cu Marian Lupu, și cu Mihai Ghimpu”, a menționat Filat.

Liberal-democratul a menționat că, în procesul de negocieri, formațiunea sa nu va înainta anumite condiții foștilor parteneri de coaliție, dar a precizat că viitorul european al țării nu este negociabil. În ceea ce privește rezultatul obținut de PLDM în alegeri, Vlad Filat a calificat scorul drept unul onorabil.

„Nu pot să vă spun că sînt foarte bucuros de rezultatul PLDM, dar dacă este să faceți o analiză ca să vedeți prin ce a trecut partidul, vă veți convinge că rezultatul obținut este unul onorabil și oferă scheletul pentru o coaliție proeuropeană”, a precizat Filat.

Politicianul a mai adăugat că în perioada postelectorală este importantă menținerea stabilității interne și neadmiterea incitării spiritelor în societate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?