X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Lupu comentează rezultatele alegerilor

1 dec. 2014,, 12:40   Politică
7547 9
Foto: obzormd.com
„Cetățenii moldoveni au ales că continue drumul european, în ciuda faptului că Partidului Socialiștilor a obținut un scor surprinzător în cadrul alegerilor de ieri”. Astfel a comentat astăzi liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, datele preliminare ale scrutinului parlamentar, informează NOI.md.

În opinia politicianului, semnalul venit de la cetățeni în urma procesului de vot este unul bun, iar toți cei care vor accede în Parlament vor trebui să respecte dorința alegătorilor, indiferent de proiectele lor politice. Marian Lupu a precizat că PD va opta pentru formarea unei coaliții largi, care să asigure continuarea parcursului proeuropean.

„Vestea principală este că Republica Moldova a ales să continue drumul său european. Este bilanțul cel mai important al acestui scrutin. Moldovenii au reconfirmat susținerea pentru politicile de integrare europeană. Acest semnal trebuie înțeles și respectat de fiecare dintre cei care vor primi un mandat de deputat în parlament, în pofida mesajelor politice specifice cu care unii actori au mers în această campanie. Vocația europeană a poporului nostru – iată criteriul principal care trebuie pus la baza negocierilor și formării viitoarei coaliții de guvernare, PD va fi ferm pe aceste poziții”, a menționat Lupu.

Democratul a recunoscut că actualul scrutin parlamentar a oferit o lecție dură partidelor de guvernare și a calificat scorul înregistrat de PSRM drept o surpriză.

„Este evident că avem surpriza PSRM. Aceste rezultate ar putea fi considerate drept un miracol, dar eu nu cred în miracole. Există anumite explicații care stau în spate. Probabil că timpul ne va deschide parantezele. Acum este important să rămînem uniți în proiectul proeuropean, avem cu toții lecții de învățat. Am avut dreptate cînd am spus că trebuie să tragem concluzii”, a conchis Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?