X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Rusia testeaza o noua racheta intercontinentala

28 noi. 2014,, 21:00   Externe
1829 0
Foto: army-news.ru
Conceputa pe baza rachetei RS-24 Yars, noua racheta intercontinentala a rusilor, RS-26 Rubej este ultima faza de testare, operatiune care se va incheia, potrivit publicatiei Lenta.ru, la sfarsitul lunii decembrie.

"Testele continua. Potrivit planificarii, racheta balistica intercontinentala Rubej va intra in dotarea fortelor armata in cursul anului 2015. Pentru decembrie a fost programat ultima lansare-test, dupa care, in functie de rezultate, va fi luata o hotarare privind producerea in serie a noii arme", au declarat, sub acoperirea anonimatului, interlocutorii publicatiei Lenta.ru.

Potrivit acestora, noua racheta este mai mica si mai usoara decat Yars. In plus, ea dispune de un sistem perfectionat de distrugere a scuturilor aeriene. Lenta.ru aminteste, in context, ca in martie anul curent, jurnalistul american Bill Gertz a estimat, intr-un articol publicat in The Washington Free Beacon sub titlul "Dempsey to Moscow", ca Rusia testeaza o noua racheta RS-26, care, prin proprietatile ei, este o racheta cu raza medie de actiune care intra sub incidenta prevederilor Tratatului de distrugere a rachetelor curaza medie si mica de actiune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?