X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Steinmeier: Reducerea afluxului de imigranți din Africa va dura ani de zile

28 noi. 2014,, 19:00   Externe
1599 0
Foto: dw.de
Nu există remedii rapide pentru diminuarea afluxului record de imigranți din Africa în Europa, a declarat vineri ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, citat de DPA. "Nu putem rezolva această problemă în câteva săptămâni sau chiar luni. Va dura ani de zile", a afirmat Steinmeier după o întrevedere cu omologul său italian, Paolo Gentiloni, la Roma, în marja unei conferințe UE-Africa privind imigrația.

Gentiloni a afirmat că 165.000 de imigranți au ajuns în Italia cu diverse ambarcațiuni de la 1 ianuarie, precizând că 90% dintre ei provin din Libia. În întreg anul 2013, în Italia au ajuns 43.000 de imigranți.

Șeful diplomației germane a vorbit despre nevoia de a soluționa conflictele, de a susține dezvoltarea economică și de a consolida instituțiile în țările de proveniență, pentru a-i încuraja pe oameni să rămână în țările lor. "Toată lumea este de acord că o politică de a ridica bariere nu este un răspuns la această problemă. Trebuie să realizăm că avem nevoie de politici de perspectivă" asupra imigrației, a spus el.

Cei doi miniștri de externe au convenit că este urgent să se acționeze în Libia, unde autoritatea statului s-a prăbușit după înlăturarea fostului lider Muammar Gaddafi în 2011, în urma unei revolte sprijinite de NATO. Steinmeier a spus că în ciuda eforturilor comunității internaționale "ne îndepărtăm de o soluție politică", în timp ce Gentiloni a precizat că criza libiană va fi discutată la reuniunea NATO de săptămâna viitoare de la Bruxelles.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?