Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rusia are o atitudine extrem de critică față de declarația Ucrainei privind aderarea la NATO

28 noi. 2014,, 17:40   Externe
15250 14
Foto: ruvr.ru
Rusia are o atitudine extrem de critică față de declarațiile Ucrainei privind posibilitatea aderării sale la NATO, a declarat vineri șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, în timpul unei conferințe de presă comune cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, informează agenția de presă TASS.

'Avem o atitudine extrem de critică față de acest lucru. Toți înțeleg caracterul păgubos al continuării extinderii NATO, ceea ce nu face decît să mute liniile de demarcație pe continent', a spus Lavrov.

Totodată, Serghei Lavrov a declarat că nu a discutat vineri cu secretarul general al Consiliului Europei despre NATO nici în relația acesteia cu criza ucraineană, nici despre încercarea NATO de a răscumpăra de la Franța navele Mistral, destinate Rusiei. 'Noi am discutat acele probleme care se află pe ordinea de zi a Consiliului Europei, inclusiv cele legate de criza ucraineană', a precizat Lavrov.

'Ar fi bine ca toți, inclusiv Ucraina și membrii Alianței Nord-Atlantice, să înțeleagă că astăzi Europa are nevoie nu de blocuri închise care încearcă să taie continentul, ci de organizații tip Consiliul Europei, care unesc, oferind posibilitatea unică de a trăi într-un spațiu de drept comun și care funcționează pe baza principiului democratic 'o țară — un vot'', a mai spus șeful diplomației ruse.

În opinia președintelui ucrainean Petro Poroșenko, exprimată joi în timpul unui discurs susținut în fața Radei Supreme, Ucraina ar trebui să renunțe la statutul său de țară nealiniată. 'Astăzi a devenit de necontestat faptul că poziționarea Ucrainei în afara blocurilor (politice) nu a putut garanta securitatea și integritatea noastră teritorială', a declarat liderul ucrainean, constatînd că această poziție a dus la mari pierderi pentru Ucraina. Din acest motiv, Kievul a decis să-și consolideze cooperarea cu NATO și să se orienteze spre aderarea la această organizație, a precizat Poroșenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?