X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

„Patria” speră la susținerea comunității internaționale

28 noi. 2014,, 14:15   Politică
12891 24
Foto: noi.md
„Astăzi este o zi decisivă! Sperăm foarte mult că comunitatea internațională în persoana ambasadorilor străini acreditați în Moldova nu va rămîne indiferentă față de încălcarea principiilor și bazelor democrației în republica noastră”, a declarat candidatul la funcția de deputat din partea Partidului „Patria” Alexandr Petkov în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Politicianul a comunicat că ”ieri seara au aflat că la ora 04.00 urma să se desfășoare o ședință prezidată de colonelul Cavcaliuc cu participarea angajaților procuraturii și MAI, iar ulterior urmau să fie arestați liderul formațiunii, Renato Usatîi, și persoanele care fac parte din cercul lui apropiat”. „Conducerea partidului a decis că liderul formațiunii trebuie să părăsească țara, ceea ce s-a și întîmplat noaptea trecută”.

„Astăzi, începînd cu ora 06.00, sînt efectuate percheziții la mai mulți activiști ai Partidului «Patria» în toată țara. Totodată, după ce ieri Curtea de Apel a decis excluderea partidului din cursa electorală și ridicarea imunității candidaților din partea Partidului «Patria», telefoanele mobile ale activiștilor noștri în toată țara au fost blocate. Sînt convins că aceasta s-a făcut cu scopul de a sista activitatea noastră, de a exclude posibilitatea de a coordona acțiunile noastre cu reprezentanții regionali”, a subliniat deputatul.

Potrivit lui Petkov, pagina lui Usatîi de pe Facebook a fost spartă, acolo fiind plasate apeluri la o revoltă armată în Moldova, care ar aparține lui Usatîi.

„Repet: Usatîi nu a instigat, nu instigă și nu va instiga niciodată la răscoale armate”, a declarat Petkov.

Potrivit politicianului, Curtea de Apel încă nu a prezentat decizia motivată cu privire la excluderea Partidului „Patria” din cursa electorală, din care cauză avocații formațiunii nu pot formula și contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție, iar pentru această procedură a mai rămas o singură zi.

„Partidele de la guvernare au făcut și continuă să facă tot ce pot pentru a elimina din cursa electorală un favorit evident și un adversar periculos pentru ei. Astăzi este o zi decisivă! Ambasadorul SUA în Moldova, William Moser, deja a calificat acțiunile autorităților moldovenești drept nedemocratice. Sperăm foarte mult că comunitatea internațională în persoana ambasadorilor străini acreditați în Moldova nu va rămîne indiferentă față de încălcarea principiilor și bazelor democrației în republica noastră, cu toate că ne-am convins o dată în plus că în Moldova demult nu mai este democrație”, a conchis Petkov.

Răspunzînd la întrebările jurnaliștilor, politicianul a admis acțiuni de protest din partea adepților Partidului „Patria”, dar numai în limitele legii. Alexandr Petkov a atenționat că conducerea partidului nu-și va îndemna susținătorii să voteze o altă formațiune politică.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?