X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mii de persoane au manifestat la Londra pentru a denunța verdictul în cazul Ferguson

27 noi. 2014,, 09:55   Externe
2030 0
Foto: agerpres.ro
Mii de persoane au manifestat miercuri la Londra, în fața Ambasadei SUA în Marea Britanie, pentru a denunța decizia justiției de a nu-l inculpa pe polițistul alb care a ucis un tînăr de culoare în august la Ferguson, în centrul SUA, informează joi AFP.

Demonstranții au purtat pancarte pe care se puteau citi mesaje precum 'viața negrilor contează' sau 'mîinile sus, nu trageți', sloganul adoptat de manifestanții din Statele Unite ale Americii.
Protestatarii, dintre care mulți au aprins lumînări, au ținut un minut de reculegere pentru a aduce un omagiu tuturor celor uciși de poliție în întreaga lume.

Marți seara, în micul orășel american Ferguson cu 21.000 de locuitori, suburbie a orașului St. Louis, au fost desfășurați 2.200 de militari ai Gărzii Naționale pentru a preveni noi acțiuni de incendiere și distrugere, cum s-a întîmplat în noaptea precedentă. Numeroase ale manifestații de protest au avut de asemenea loc pe teritoriul SUA.

După trei luni de deliberări, un mare juriu a concluzionat luni că polițistul Darren Wilson a acționat în legitimă apărare atunci cînd a tras 12 focuri de armă în direcția lui Michael Brown, care l-a lovit întîi în față, după care a fugit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?