Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Descinderi la domiciliile liderilor Antifa. Au fost depistate muniţii şi arme

26 noi. 2014,, 17:30   Societate
5843 5
Foto: moldova24.net
Organele de drept documetează o grupare criminală care avea drept spot destabilizarea situaţiei în perioada electorală şi post electorală.Potivit şefului Inspectoratului General de Poliţie Ion Bodrug, este vorba despre documetarea unei grupări criminale care avea drept spot destabilizarea situaţiei în perioada electorală şi post electorală. Totodată Oleg Bodrug a dat asigurări că poliţia va întreprinde măsuri pentru a nu admite tensionarea situaţie în ţară.

În cadrul percheziţiilor au fost ridicate muniţii şi arme. Totodată oamenii legii au găsit planuri de acces în două instituţii publice , este vorba despre Comisia Electorală Centrală şi Compania Publică Teleradio-Moldova. Poliţia crede că membrii grupării se pregăteau pentru un eventual atac asupra acestora.

„Au fost depistate: pistoale cu amortizator, grenade şi aruncătoare de grenade, cutii de trotil cu declanşarea de la distanţă, măşti, uniforme militare precum şi sume impunătoare de de bani de diferită valută. La peroasnele respective erau pregătite şi telefoane mobile noi, cartele SIM” a precizat Gheorghe Cafcaliuc, şef adjunct al IGP.

Potrivit oamenilor legii au fost percheziţionate peste 15 locaţii, din Ialoveni, Bălţi şi Soroca. Persoanele investigate sunt cetăţeni ai Republicii Moldova cu vîrsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani. Alţi doi membri ai grupării au peste 40 de ani. Membrii grupării au antecedente penale, iar o persoană care a fost reţinută astăzi era dată în căutare de către organele de drept.

Sub pretextul creării unei organizaţii care pledează pentru respectarea drepturilor omului , persoanele suspectate au creat o grupare care avea drept scop preluarea prin violenţă a conducerii Republicii Moldova.Printre membrii grupării se numără şi un profesor care a avut rolul de a racola tineri din rîndul studenţilor vulnerabili. Printre aceştia se numără şi un militar care-şi satisfăcea serviciul în una din unităţile militare în apropiere de Compania Publică Teleradio-Moldova.

Activitatea de urmărire penală a durat mai bine de 4 luni aceasta fiind dispusă în primavara acestui an.

Pentru crearea şi organizarea activităţii unei grupări criminale presoanele implicate lipsă pedeapsă cu închisoare de la 8 pînă la 15 ani.

Poliţia în comun cu Procuratura Generală au efectuat în această dimineaţă o operaţiune de descindere în peste 15 locaţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?