X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Construcţia unui hotel în Grădina Publică, contestată de un concurent electoral

26 noi. 2014,, 17:00   Societate
3262 2
Foto: protv.md
Angajaţi de rang înalt ai Primăriei Chişinău, în frunte cu primarul degrevat Dorin Chirtoacă, promovează cu insistenţă construcţia unui hotel în Grădina Publică "Ştefan cel Mare", pe teritoriul actualei cafenele "Guguţă". O declarație în acest sens a fost făcută miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", de către consilierul municipal Oleg Cernei, candidat independent la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

"Consiliul urbanistic şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Monumentelor au dat aviz negativ pentru construcţia unui hotel pe domeniu public. În acest context, autorităţile municipale au decis să meargă pe altă cale şi au pregătit un proiect de decizie ce vizează modificarea hotarelor Grădinii Publice "Ştefan cel Mare", astfel încît teritoriul pe care se află cafeneaua "Guguţă" să fie exclus din categoria bunurilor proprietate municipală", a spus Cernei.

El afirmă că proiectul de decizie a CMC se află în biroul primarului Dorin Chirtoacă, fiind ţinut în mare secret.

"Primarul interimar nu-mi poate pune la dispoziţie nici măcar o copie a deciziei. Proiectul va fi prezentat joi Consiliului Municipal pentru aprobare. Se mizează pe faptul că toţi sînt implicaţi în campania electorală şi nu se va acorda atenţie acestui subiect. Cu trei zile înainte de alegeri se insistă pe acest proiect, pentru că se tem că nu vor avea majoritate în Parlament", a spus Cernei.

Consilierul afirmă că pe teritoriul cafenelei "Guguţă" se doreşte construcţia unui hotel cu 16 nivele, care va avea în faţă o piscină.

"Această piscină se va afla la doar 50 de metri de Aleea Clasicilor şi bustul lui Mihai Eminescu. Nu este aceasta oare o sfidare a valorilor naţionale?", se întreabă Cernei.

Mai mult, el afirmă că noul hotel se va afla la doar 20 de metri de clădirea legislativului, iar potrivit legislaţiei, în apropierea instituţiilor de stat nu pot fi cazaţi cetăţeni străini sau construite parcări subterane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?