Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Vinurile moldovenești cuceresc noi piețe

26 noi. 2014,, 14:15   Economie
3288 0
Foto: vitivinicultura.net
Vinurile moldovenești promovate la expoziția internațională a vinurilor în vrac („World Bulk Wine Exhibition”) din Olanda în perioada 24-25 noiembrie, 10 vinării din Republica Moldova, sub egida Oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), au participat la cea de-a șasea ediție a expoziției „World Bulk Wine Expo” din Olanda. Evenimentul s-a desfășurat la centrul expozițional RAI din Amsterdam. informează NOI.md.

Expoziția „World Bulk Wine Expo” (WBWE) este cel mai mare for european, care întrunește în decurs de 48 de ore producători și cumpărători de vin în vrac din întreaga lume. În acest an, la WBWE au participat producători de vin în vrac din 18 țări, printre care și Republica Moldova.

La eveniment a fost prezent ambasadorul Republicii Moldova la Haga, Emilian Brenici, precum și vicedirectorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Vitalie Pănuță, care a prezentat sectorul vitivinicol din Republica Moldova.

„Evenimentul, unic de felul său, a constituit o oportunitate excepțională pentru vinificatorii moldoveni de a stabili contacte comerciale cu principalii cumpărători, distribuitori și brokeri de vin la nivel mondial, care au apreciat calitatea vinului moldovenesc”, a menționat Vitalie Pănuță.

Costurile legate de participarea companiilor vinicole la eveniment au fost acoperite din Fondul Național al Viei și Vinului.

Oficiul Național al Viei și Vinului este o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în industria vitivinicolă, creat în rezultatul unui amplu proces de reformă legislativă în sectorul vitivinicol. Printre obiectivele de bază ale ONVV se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Wine of Moldova – A Legend Alive”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?