Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Preşedintele României l-a decorat pe Vlad Filat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”

26 noi. 2014,, 11:45   Politică
6049 2
Foto: facebook.com
Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat un decret de decorare a preşedintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, cu Ordinul Național „Serviciul credincios” în grad de Cruce Mare. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al preşedintelui României, decretul a fost semnat pe 25 noiembrie.

Potrivit decretului, distincţia se acordă "în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi puse în slujba dezvoltării, pe multiple planuri, a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, pentru abnegaţia cu care a promovat valorile democraţiei şi parcursul european al Republicii Moldova".

În mesaj se menţionează că distincţia se acordă la propunerea consilierului prezidenţial Anca-Ileana Ilinoiu, şef al Departamentului Politică Externă al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de ofiţer deputatului Parlamentului din partea PLDM, Maria Ciobanu, şi poetului Iulian Filip. Distincţia a fost acordată "pentru implicarea constantă în promovarea limbii române şi valorilor democratice".

Ieri, Vlad Filat a participat la dezbateri publice cu tineretul pe tema viitorului european al Republicii Moldova. Dezbaterile au avut loc în incinta Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Filat este absolvent al Facultăţii de Drept a acestei universităţi. El i-a îndemnat pe studenţii moldoveni să participe activ la vot, pentru a asigura viitorul european al Moldovei.

"Procesul de integrare europeană trebuie să devină ireversibil. Este un proces natural pentru Republica Moldova. Noi sîntem parte a acestui spaţiu de valori istorice, geografice şi culturale şi putem atinge acest scop. Procesul de reformare, vital pentru ţară, are scopul de a europeniza ţara. 30 noiembrie este o zi decisivă pentru Moldova, deoarece vor fi alese nu doar partide politice, dar şi va fi făcută alegerea geopolitică", a subliniat Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?