Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Moldova va exporta fructe în Canada

25 noi. 2014,, 08:30   Economie
4255 3
Foto: vzglead.md
Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Iulian Groza a efectuat, în perioada 21-24 noiembrie 2014, o vizită de lucru în Canada, informeazăNOI.md.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederilor cu oficialii canadieni au fost atragerea investițiilor, dezvoltarea comerțului, promovarea fructelor și vinurilor din Republica Moldova pe piața canadiană, precum și consolidarea dialogului bilateral.

În timpul vizitei, Iulian Groza a avut o întrevedere cu viceministrul pentru Comerț Internațional, Simon Kennedy, solicitînd susținerea guvernului de la Ottawa pentru facilitarea accesului pe piața canadiană a producătorilor moldoveni de fructe și legume. În context, oficialii au încurajat consolidarea cooperării între Agenția canadiană pentru Inspecția Alimentară și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova. De asemenea, părțile au convenit să urgenteze semnarea Acordului bilateral de promovare și protecție reciprocă a investițiilor, ceea ce va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale comercial-economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?