Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

ONU trage un semnal de alarmă! Traficul de copii a crescut alarmant în toată lumea

24 noi. 2014,, 19:00   Externe
1563 0
Foto: scoalaedu.ro
Organizația Națiunilor Unite a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește traficul de copii pe întreg globul, evidențiind că s-a ajuns ca din întreg traficul de persoane, o treime să fie reprezentat de copii, precizează raportul UNODC din 2014. Copiii și adolescenții nu reprezentau decât 20% din cazurile de trafic înregistrate în perioada 2003-2006, reamintește organizația.

Copiii reprezintă majoritatea victimelor în Africa și Orientul Mijlociu, iar în unele țări, acum ar fi India, Egipt, Angola sau Peru, ei reprezintă peste 60% dintre persoanele care cad victimă traficului de ființe umane, relevă UNODC în acest raport făcut public o dată la doi ani.

Unele forme de trafic, cum ar fi cel "de copii pentru lupte armate sau pentru mica delicvență sau cerșetoria forțată", "pot reprezenta o problemă semnificativă în anumite locuri", se menționează în raport. Deși cea mai mare parte a traficului de ființe umane are ca finalitate exploatarea sexuală (53% din cazuri), procentul traficului în scopuri de muncă forțată este în creștere, la 40%, comparativ cu 32% în 2007, notează UNODC.

La nivel mondial, 70% dintre victimele traficului sunt de sex feminin, comparativ cu 84% în urmă cu zece ani. Procentul femeilor a scăzut la 49%, comparativ cu 74% în 2003, însă cel al fetelor și adolescentelor a crescut la 21%, comparativ cu 10% acum un deceniu. Documentul, bazat pe date furnizate de 128 de țări, nu permite relevarea decât a 'vârfului aisbergului', subliniază UNODC. Organizația atrage atenția asupra faptului că în numeroase regiuni ale lumii traficului de ființe umane rămâne 'o activitate cu risc scăzut și extrem de profitabilă pentru infractori'.

Disparitățile regionale sunt, totuși, semnificative. În Europa și Asia Centrală, exploatarea sexuală are loc în două treimi din cazuri, în timp ce în restul Asiei, munca forțată este întâlnită în majoritatea cazurilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?