Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Comuniștii au spus ce vor face după revenirea la putere (VIDEO)

24 noi. 2014,, 17:00   Politică
6473 11
Foto: noi.md
„Toate instituțiile de drept și cele judecătorești din Moldova acum sînt împărțite între partidele aflate la guvernare din anul 2009 – AIE-1, AIE-2 și actuala așa-numita coaliție proeuropeană. Aceste formațiuni sînt supuse în totalitate șefilor de partid și oligarhilor care se află în spatele lor. Sistemul judecătoresc execută voința acestora. După revenirea la putere pe 30 noiembrie, în primul rînd ne vom ocupa de depolitizarea acestor instituții”, a declarat deputatul comunist Artur Reșetnicov în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

În confirmarea celor spuse, deputatul a amintit despre tragedia din „Pădurea Domnească” și că ancheta penală pe marginea acestui caz este tergiversată în mod artificial. „Milioane de euro alocați de UE pentru reforma justiției și sistemului judecătoresc au fost furați, iar așa-zisele reforme s-au redus la înnoirea firmelor organelor de drept și schimbarea uniformei polițiștilor. Încrederea în organele de drept și justiție scade vertiginos, ceea ce nu este de mirare, or, criminalitatea din nou ridică capul”.

„Este o axiomă: puterea slabă, preocupată doar de interesele reprezentanților ei, pur și simplu încurajează revenirea criminalității în țară. Cunoaștem că în perioada guvernării incompetente și chiar criminale a actualei coaliții proeuropene în țară s-au acumulat o mulțime de probleme în toate domeniile vieții. Însă fără depolitizarea structurilor puterii, fără stîrpirea nu doar a corupției, ci și a terenului pentru apariția ei, nu vom întoarce încrederea cetățenilor față de stat. Totodată, situația nu va putea fi schimbată în bine fără abnegația și angajamentul organelor de drept, de aceea PCRM intenționează să le întoarcă polițiștilor toate privilegiile și facilitățile”, a subliniat fost șef al SIS-ului.

O altă problemă importantă, în opinia politicianului, este turismul politic. „Noi intenționăm să modificăm legislația astfel, încît mandatul oferit de alegători să aparțină partidului, nu unui deputat aparte. Este un nonsens atunci cînd partidul a depus mult efort și mijloace pentru a obține mandatul de deputat, și este vorba de mandate de orice nivel, iar deținătorul acestuia ulterior trece de partea altora, chiar și în lagărul adversarilor, pentru a-și satisface interesele personale, mercantile. De asemenea, intenționăm să reconfirmăm legislativ statutul de stat neutru al Republicii Moldova nu doar la nivel de Constituție, ci și pe plan internațional, chiar la ONU. Totodată, vectorul de dezvoltare a țării și alte probleme cruciale vor fi decise doar prin votul întregului popor”, a promis Reșetnicov.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?