Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Poroșenko: Lituania începe să furnizeze asistență militară pentru Ucraina

24 noi. 2014,, 16:50   Externe
2910 8
Foto: ruvr.ru
Lituania a promis să înceapă livrări de arme către Ucraina în viitorul apropiat pentru ajuta armata ucraineană în lupta contra separatiștilor proruși din estul țării, a anunțat președintele ucrainean Petro Poroșenko, în conferința de presă comună cu omologul său lituanian Dalia Grybauskaite, care se află într-o vizită oficială de o zi la Kiev, relatează Reuters și Unian.

'Am convenit asupra furnizării de elemente concrete de arme pentru forțele armatei ucrainene. Acesta este un ajutor real', a afirmat Poroșenko, fără a oferi alte detalii despre asistența lituaniană. Nu este clar dacă acest ajutor promis vizează livrări de arme neletale, precum sisteme radar, sau este vorba de pistoale și alte tipuri de armament.

Dalia Grybauskaite a confirmat intenția țării sale de a coopera militar cu Ucraina, în contextul insurecției proruse în estul țării.

'Lituania este pregătită să împărtășească Ucrainei experiența sa din toate domeniile, inclusiv militar. Vă vom acorda ajutor și vom asigura instruirea militarilor' ucraineni, a spus Dalia Grybauskaite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?