Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cel puțin 40 de morți în urma unui atac terorist în timpul unui meci de volei

24 noi. 2014,, 01:00   Externe
2624 0
Foto: agerpres.ro
Cel puțin 40 de persoane au fost ucise duminică în urma unui atac terorist ce a avut loc în estul Afganistanului, în timpul unui meci de volei, informează Reuters și AFP, citând surse locale.

Atacul a fost comis de un terorist sinucigaș, într-o localitate din provincia Paktika, ce se învecinează cu Pakistanul.

''Atacatorul, aflat pe o motocicletă, a acționat explozibilul avut asupra sa în timp ce meciul era în plină desfășurare'', a declarat Attaullah Fazli, viceguvernatorul provinciei.

Potrivit acestuia, alte peste 60 de persoane au fost rănite în acest atac, ce a avut loc în districtul Yahya Khel, unde numeroși locuitori asistau la meciul din finala unui campionat local de volei. Majoritatea victimelor atentatului sunt civili.

Insurgența talibanilor și a altor militanți jihadiști a declanșat un val de asasinate și atacuri teroriste sinucigașe anul acesta în Afganistan, în condițiile în care forțele internaționale se pregătesc să se retragă din această țară, după 13 ani de luptă.

Circa 12.000 de militari vor rămâne în Afganistan anul viitor, pentru a antrena și sprijini forțele de securitate ale Afganistanului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?