X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Recunoașterea unui stat palestinian de către Franța ar fi o "gravă eroare"

23 noi. 2014,, 22:00   Externe
1414 0
Foto: ruvr.ru
"Recunoașterea unui stat palestinian de către Franța ar fi o gravă eroare", a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, în condițiile în care parlamentul francez urmează să se pronunțe la 2 decembrie pe marginea acestei probleme, informează AFP.

"Oare aceasta este acum grija Franței, când în Orientul Mijlociu (OM) sunt decapitați oameni, inclusiv un cetățean francez?", a subliniat Netanyahu, făcând referire la recenta decapitare a unui cetățean francez în Algeria, de către jihadiști ce s-au revendicat ca făcând parte din gruparea Statul Islamic (SI).

"Statul Israel este căminul poporului evreu, singurul stat pe care îl avem, iar palestinienii care cer un stat nu doresc să ne recunoască dreptul de a avea un stat pentru poporul evreu", a spus premierul israelian Netanyahu, al cărui guvern a adoptat duminica aceasta un proiect de lege potrivit căruia Israelul nu ar mai trebui definit ca un "stat evreiesc și democratic", ci "ca un stat național al poporului evreu".

Benjamin Netanyahu a făcut aceste declarații în fața reprezentanților comunității franceze din Israel, după ce guvernul său a aprobat duminică dimineața și un proiect de lege privind ajutorul acordat integrării profesionale în Israel a evreilor originari din Franța, prima țară ca număr de emigranți în acest an, pentru prima dată din 1948.

Suedia a recunoscut recent statul Palestina, care are statut de observator în cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU) din 2012, iar parlamentarii britanici și spanioli și-au îndemnat guvernele să urmeze exemplul autorităților de la Stockholm. În total, 135 de țări din lume au recunoscut Palestina, potrivit Autorității Naționale Palestiniene.

Palestinienii desfășoară în prezent o campanie pe plan internațional în vederea întăririi statutului lor de "stat observator la ONU", care ar urma să culmineze până la sfârșitul lui noiembrie cu un vot în cadrul Consiliului de Securitate al ONU pe marginea unui calendar care să pună capăt ocupației israeliene. Proiectul ar urma să fie însă curmat din fașă de un veto american.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?