X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O şcoală din Chişinău a fost lăsată de izbelişte

23 noi. 2014,, 14:00   Societate
9107 6
Foto: wikimapia.org
Bani publici aruncaţi în vânt şi spălaţi de ploaie. Autorităţile capitalei au alocat aproape două milioane de lei pentru reparaţia unei şcoli, în care de trei ani nu învaţă nimeni. Este vorba despre Gimnaziul numărul 52, care este acum distrus de ploi, după ce muncitorii au demontat acoperişul şi apoi au abandonat lucrările.

Costul proiectului de reparaţie a Gimnaziului nr. 52 a fost estimat la opt milioane de lei. Deocamdată, autorităţile Capitalei nu au putut explica de ce investesc bani într-o clădire pustie și în ce scop va fi folosită.

" - Explicaţi-ne de ce s-au alocat bani pentru reparaţia unei instituţii, în care de trei ani de zile nu mai sunt elevi? - Nu pot să comentez situaţia dată, fiindcă eu am aflat întâmplător în urma deciziei Consiliului Municipal", a zis şeful Direcţiei Educaţie Buiucani, Ion Vrâncean.

Pe de altă parte, șeful Direcţiei Educaţie a muncipiului Chişinău, Tatiana Tverdohleb, dă asigurări că instituţia îşi va relua activitatea, fără a preciza când se va întâmpla acest lucru.

"Şcoala e conservată la moment, dar pe viitor, când vor fi redeschise şi grupe şi grădiniţe în sectorul dat. Şcoala cred că va fi populată şi de copii", a zis Tatiana Tverdohleb.

Reparația școlii a început acum trei luni, dar la scurt timp, lucrările au fost stopate.

La fiecare ploaie toate încăperile de la ultimul etaj sunt inundate. În unele săli tencuiala de pe tavan a început să cadă, mobilierul este umflat, iar pereţii sunt umezi. Cel mai grav este că în zilele cu precipitaţii abundente apa ajunge până la parter.

"Eu cu paznicii mai dăm apa asta, o mai ştergem, o mai dăm în canalizare. Pereţii sunt foarte umezi, o să apară ciupearcă. Nu ştiu cum o să fie posibil de uscat aşa teritoriu mare", a zis o angajată a gimnaziului.

Funcţionarii de la Direcția Educație îi acuză de situația creată pe colegii de la Construcții Capitale.

"Aşa o sumă de bani..., şcoala practic e distrusă. Va fi nevoie de o reparaţie capitală a întregii clădiri ceea ce nu va costa probabil opt milioane, dar 14 milioane de lei", a declarat şeful Direcţiei Educaţie a sectorului Buiucani al Capitalei, Ion Vrâncean.

Contactaţi de Publika TV, reprezentanţii Direcţiei Construcţii Capitale spun că lucrările de reparaţie a acoperişului au fost stopate, deoarece nu este finalizată expertiza tehnică a blocului. Clădirea Gimnaziului nr. 52 a fost construită în 1960, iar de atunci, de câteva ori a fost reparată parţial.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?