X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Obezitatea costă economia mondială 2.000 de miliarde de dolari pe an

22 noi. 2014,, 11:45   Externe
2890 0
Foto: kp.ru
Costul global al obezității se ridică la aproximativ 2.000 de miliarde de dolari pe an, sau 2,8% din Produsul Intern Brut mondial, devansînd alcoolismul, consumul de droguri și accidentele rutiere, arată un studiu publicat joi de McKinsey Global Institute, transmite AP.

Potrivit acestui studiu, aproximativ 2,1 miliarde de persoane, sau circa 30% din populația globului, sînt supraponderale sau obeze. În aceste condiții, obezitatea este una din primele trei probleme sociale ale lumii, după fumat și violența armată.

'Obezitatea este o problemă economică majoră la nivel global provocată de o multitudine de factori. Numai impactul obezității asupra sistemelor de sănătate este unul cuprins între 2 și 7% din cheltuielile totale cu sănătatea în țările dezvoltate. Aceasta nu include însă și costurile cu tratarea afecțiunilor asociate cu obezitatea, care potrivit unor estimări majorează nota de plată la 20% din cheltuielile totale cu sănătatea. În plus, există dovezi că productivitatea angajaților este afectată de obezitate, ceea ce subminează competitivitatea companiilor', susțin autorii studiului.

McKinsey avertizează că dacă trendul actual continuă aproape jumătate din populația adultă a lumii va fi supraponderală sau obeză în 2030.

Pentru combaterea obezității, McKinsey recomandă o serie de măsuri precum introducerea de mese sănătoase în școli și la locul de muncă, creșterea numărului orelor de educație fizică în școli și investiții în educația părinților.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?