Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Scheme frauduloase de sustragere a apei în Chişinău

21 noi. 2014,, 17:45   Societate
2924 3
Foto: moldnews.md
Acuzațiile la adresa S.A Apă-Canal Chișinău privind introducerea ilegală în facturi a unor plăți suplimentare pentru consumul de apă , sînt nefondate, afirmă instituția. Potrivit întreprinderii, diferența volumului de apă înregistrat în contorul instalat la bloc și a cele individuale este consecința iresponsabilității tuturor părților implicate în exploatarea contoarelor, inclusiv a locatarilor și gestionarilor fondului locativ.

Potrivit întreprinderii, unii consumatori din capitală se eschivează de la achitarea facturilor la apă. În timp ce majoritatea locatarilor prezintă indicatorii reali ai contoarelor, din cauza consumatorilor rău-platnici, primii sînt impuşi să achite şi apa consumată de ultimii, se arată într-o notă informativă a instituției.

Într-un apartament din sectorul Botanica, au fost depistate dispozitive mecanice, care blocau contoarele pentru apa rece şi caldă, iar în rezultatul acestui blocaj, contoarele nu indicau consumul real de apă. Potrivit instituției, asemenea cazuri nu sînt singulare, iar în consecință are loc majorarea permanentă a diferenţei volumului de apă nedistribuit.

Mai mult ca atît, există consumatori, care preferă şi alte metode ilegale pentru a achita cît mai puţin pentru serviciile prestate, comunicînd incorect indicii contoarelor din apartamente. Toate aceste metode ilegale sînt rezultatul gestionării inadecvate a blocurilor locative de către gestionarii fondului locativ, mai declară instituția.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?