X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Socor: Partidul lui Usatîi e o glumă nereușită (VIDEO)

21 noi. 2014,, 16:35   Politică
8214 20
Foto: noi.md
Analistul politic Vladimir Socor este de părere că partidul condus de Renato Usatîi nu este unul autentic, în ciuda faptului că este cotat de sondaje cu șanse bune de a accede în Parlament. Opinia a fost exprimată astăzi în cadrul unei mese rotunde pe marginea alegerilor parlamentare, organizate de Institutul Politicon, informează NOI.md.

În opinia lui Socor, „partidului lui Renato Usatîi este un partid înjghebat în parte din echipa fostului președinte Lucinschi, Emil Ciobu, deci ne întoarcem într-un trecut întunecat, echipa lui Tkaciuk desprinsă din PCRM, echipa transformată din oameni de stat în revoluționari, o grupare marginală ca aceea a lui Tulențev și Usatîi, care a aterizat direct din Rusia, cu centrul politic în zona Bălți și Fălești. Ce fel de partid e acesta? Nici nu știu dacă e mai degrabă o primejdie sau o glumă nereușită? Eu zic că e o glumă nereușită”, a menționat Socor.

Întrebat de participanții la dezbatere dacă după alegeri ar fi posibilă formarea unei coaliții între PD, partidul lui Renato Usatîi și PCRM, politologul a menționat că un asemenea scenariu pare desprins dintr-o comedie.

„Sînt sceptic, nu cred că există o aritmetică parlamentară pentru o asemenea formulă – o alianță PCRM, Usatîi și PD. Eu cred că PD-ul s-ar sinucide în această companie. Ar fi un fel de comedie. Poate doar dacă Moscova pune niște bani să înjghebe asemenea combinație, în caz contrar arată ireal”, a precizat Socor.

Vladimir Socor a ținut să precizeze că Moscova ar fi mai curînd interesată de formarea unei coaliții între PCRM, PSRM și „Patria”, care ar restrînge libertatea de manevră a comuniștilor.

„Între PCRM și Moscova există o neîncredere profundă. PCRM în niciun caz nu e aliatul Moscovei în Moldova. O coaliție de acest tip ar avantaja Moscova, dar nu ar conveni PCRM-ului. I-ar accelera agonia, dacă ar intra într-o asemenea combinație, dar și dacă ar rămîne în opoziție – iată dilema domnului Voronin”, a conchis Socor.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?