Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O întreprindere urma să prepare mezeluri din carne expirată

21 noi. 2014,, 15:15   Societate
3732 1
Foto: nowaday.biz
Şase de tone de carne expirată cu trei luni în urmă. Asta au depistat oamenii legii la o întreprindere specializată în prepararea şi comercializarea mezelurilor şi produselor din carne. Mai grav este faprul că angajaţii se pregăteau să prepare mezeluri, care urmau să ajungă în consum.

Potrivit poliţiei, percheziţiile autorizate au fost desfăşurate la secţia de producere în oraşul Cricova, dar şi la oficiul central situat pe bulevardul Ştefan cel Mare din capitală.

În urma verificărilor, s-a constatat că carnea era transportată fraudulos din regiunea transnistreană sau era procurată de la persoane fizice, în lipsa certificatelor veterinar-sanitare, fiind păstrată în condiţii insalubre.

Mai mult, din cele şase tone de carne expirată, urma să fie preparate mezeluri care, ulterior, urmau să ajungă în magazine.

Totodată, au fost elucidate grave încălcări şi în contabilitatea firmei. Administraţia nu a argumentat nereflectarea în evidenţă contabilă a mijloacelor băneşti în sumă de un million de lei.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. Legislaţia în vigoare prevede amendă în mărime de la 60 de mii la 100 de mii de lei sau închisoare de până la 6 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?