X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

PCRM: Oponenții încercă să distragă alegătorii de la problemele reale

21 noi. 2014,, 14:50   Politică
2812 0
Foto: omg.md
Reprezentanții Partidului Comuniștilor susțin că probleme de ordin social sînt complet neglijate de oponenții politici în actuala campanie electorală. Aceștia afirmă că, pe parcursul ultimilor ani, guvernarea nu a putut oferit soluții la o serie de probleme cum sînt corupția, sărăcia, șomajul, lucruri care au dus la diminuarea calității vieții cetățenilor, notează NOI.md.

Potrivit deputatei comuniste Oxana Domenti, în prezent partidele de guvernare încearcă să distragă atenția opiniei publice de la aceste probleme prin intermediul retoricii proeuropene.

„Sfera socială a intrat într-o stare gravă de comă, după această intenție periculoasă se ascunde încercarea de se detașa de la problemele nesoluționate. Oponenții încearcă în fel și chip să desfășoare campania pe linia de scindare a alegătorilor în adepți categorici ai Estului sau ai Vestului. După această intenție periculoasă se ascunde încercarea de se detașa de la problemele nesoluționate din domeniul social. Corupția, care a atins proporții îngrijorătoare, contrabanda, privatizările frauduloase, delapidări de bani publici, trădarea intereselor cetățenilor, majorări de prețuri – toate acestea au dus la reducerea calității vieții”, a precizat Domenti.

Deputata a mai punctat că pe parcursul anilor 2009-2014, cheltuielile de ordin social au scăzut continuu, iar ritmul de creștere a salariilor și pensiilor a încetinit de trei și respectiv patru ori. Potrivit Oxanei Domenti, o serie de probleme s-au acumulat și în sectorul sănătății, una dintre cele mai stringente fiind majorarea poliței de asigurare medicală. Comuniștii au criticat aspru și reformele din sistemul educației, care în opinia lor, nu fac decît să îngrădească dreptul la educație al copiilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?