Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filat: Nu vom face coaliție cu PCRM

21 noi. 2014,, 12:00   Politică
2639 3
Foto: ksmm.ucoz.net
Liderul PLDM a declarat că formațiunea sa nu va face coaliție postelectorală cu Partidul Comuniștilor. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la TV7, informează NOI.md.

Politicianul a anunțat că cel mai probabil PLDM va forma o coaliție cu Partidul Democrat. În opinia lui, PCRM nu este un partener de încredere în ceea ce privește continuarea parcursului european.

„După alegerile din 30 noiembrie, vom avea o coaliţie proeuropeană şi ţara îşi va continua parcursul european. În această perioadă, am fost în 800 de primării şi pot spune care este starea de spirit în societate. Recunosc că în fosta alianţă au fost unele greşeli, dar nu au fost făcute cu rea-voinţă. Noi nu vom crea o coaliţie cu PCRM, pentru că avem de implementat Acordul de asociere cu UE. Şi în acest caz avem nevoie de sinceritate. Dar eu nu cred că PCRM o are. Vladimir Voronin, în ultima perioadă, şi-a schimbat des poziţia sa. Mai probabil cu PDM vom avea o coaliţie decît cu PCRM. Cu democraţii noi am realizat lucruri concrete, chiar dacă avem greşeli în comun”, specificat Filat.

Anterior, Mihai Ghimpu și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu zvonurile vehiculate în presă potrivit cărora foștii parteneri de alianță ar pregăti terenul pentru formarea unei coaliții largi PLDM-PD-PCRM după alegeri. Politicianul le-a cerut celor două formațiuni să spună tranșant cu cine vor face coaliție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?