Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Delegaţia UE, îngrijorată de nerespectarea deciziei Curţii de Apel cu privire la Partidul Comunist Reformator

21 noi. 2014,, 11:30   Politică
6197 7
Foto: voceabasarabiei.net
Delegaţia UE în Republica Moldova este îngrijorată în legătură cu neimplementarea deciziei Curţii de Apel (CA), care prevede suspendarea deciziei Ministerului Justiţiei de înregistrare a Partidului Comunist Reformator din Moldova (PCR).

Într-un interviu exclusiv acordat agenţiei "Infotag", șeful Delegaţiei UE la Chişinău, ambasadorul Pirkka Tapiola a declarat că "subiectul a fost discutat de către ambasadorii tuturor statelor membre ale UE la Chişinău, care s-au arătat îngrijoraţi de neimplementarea deciziei Curţii de Apel".

"Este o chestiune ce ţine de statul de drept şi de implementarea deciziilor judecătoreşti", a spus Pirkka Tapiola.

Ambasadorul UE a menţionat faptul că Delegaţia UE urmăreşte acest caz şi şi-a exprimat speranţa că autorităţile Republicii Moldova vor respecta legislaţia electorală.

Decizia CA din 4 noiembrie viza suspendarea deciziei Ministerului Justiţiei de înregistrare a PCR, a cărui simbolică – "ciocanul, spicul de grîu şi steaua" – sînt asemănătoare cu simbolica Partidului Comuniştilor (PCRM) - "secera, ciocanul şi cartea". Avînd la mînă decizia CA, PCRM a solicitat ca CEC, în baza acestei decizii, să retragă PCR din cursa electorală. Însă CEC nu a reacţionat nici la decizia CA, nici la solicitarea PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?