X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce fac producătorii moldoveni de mere în Italia

20 noi. 2014,, 13:30   Business
4147 0
Foto: noi.md
„Sînt pentru a treia oară la această expoziţie în Italia şi întotdeauna găsesc ceva nou, interesant, util pentru mine”, a declarat pentru NOI.md într-o convorbire telefonică ex-ministrul Agriculturii, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe „Moldova-Fruct”, Vitalie Gorincioi. În oraşul italian Bolzano se desfăşoară tradiţionala Expoziţie internaţională a tehnologiilor de cultivare, păstrare şi comercializare a merelor „Interproma 2014”.

„Expoziţia propriu-zisă se desfăşoară în perioada 20-22 noiembrie, însă noi, 20 de fermieri din Moldova, ne aflăm aici de luni: noi nu numai că studiem cele mai bune practici de cultivare a merelor, ci şi vizităm livezi, pepiniere, frigidere. Din domeniul intereselor noastre fac parte mașinile şi echipamentele de hală pentru sortarea şi prelucrarea merelor, logistica, transportarea, păstrarea, depozitarea, adică tot ce ne va ajuta să „ridicăm” ramura din Patrie pînă la standardele europene”, a relatat fostul ministru.

„Printre toate întrevederile şi negocierile un interes deosebit ne-a provocat experienţa şi realizările unei companii olandeze de cultivare a puieţilor de cireş. Noi i-am invitat să susţină cu sprijinul nostru la Chişinău un seminar. Sînt convins că el va fi foarte interesant şi util fermierilor noştri”, a încheiat discuţia Gorincioi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?