Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Federaţia Internaţională de Box a apreciat înalt organizarea turneului de box în Moldova

19 noi. 2014,, 11:45   Sport
3515 0
Foto: noi.md
Federaţia Internaţională de Box (IBF) a apreciat înalt organizarea la Chişinău a turneului de box profesionist. Informația a fost comunicată marţi, într-o conferinţă de presă la agenţia "Infotag", de preşedintele Asociaţiei Naţionale de Box Profesionist, Vitalie Rîmari.

Potrivit lui, turneul urma să aibă loc în decembrie, însă, din cauza orarului supraîncărcat al unor oaspeţi şi sportivi, acesta a fost reprogramat pentru 14 noiembrie.

"Turneul a fost desfăşurat cu succes şi asta o spunem nu doar noi, organizatorii, dar şi alte asociaţii internaţionale de box, inclusiv Federaţia Internaţională de Box. Sîntem foarte bucuroşi că oaspete de onoare al turneului a devenit legendarul pugilist, legenda vie Kostia Tziu, care cu bucurie a acceptat că participe la eveniment, precum şi să susţină master-classuri pentru tinerii pugilişti", a spus Rîmari.

El a spus că este o noutate minunată faptul că brîul de campion a fost cîştigat de pugilistul moldovean Denis Titomir. Iar cea mai aşteptată luptă a turneului a fost cîştigată de Constantin Bejenaru, care a evoluat împotriva bulgarului Milen Paunov. De asemenea, brîul de campion al Uniunii Internaţionale de Box a fost cîştigat de ucraineanul Roman Şkarup, care l-a învins de luptătorul Gheorghi Kandilaki.

"Trebuie să menţionez că fără sponsorii sportului moldovenesc nu am fi izbutit nimic. Aceştia sînt Gabriel Stati şi Chiril Lucinschi. Îi sînt recunoscător lui Renato Usatîi, care a demonstrat că pentru el dezvoltarea sportului moldovenesc este un subiect important", a spus Rîmari, adăugînd că astfel de turnee vor avea loc cel puţin de trei ori pe an, iar următorul este planificat pentru februarie-martie 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?