X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Experți: Noi singuri trebuie să construim Europa acasă, însă fără a dezbina societatea (VIDEO)

18 noi. 2014,, 16:00   Politică
5387 2
Foto: noi.md
Săptămîna aceasta Asociația „Parlamentul 90” a adresat un apel către cetățenii Republicii Moldova. Deputații primului Parlament, care în anul 1991 au adoptat Declarația de Independență, și-au exprimat susținerea pentru vectorul european de dezvoltare al țării, făcînd apel către alegători să susțină acest curs la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, informează NOI.md .

Fostul președinte al Curții Constituționale Victor Pușcaș, care a participat la eveniment, a amintit că „chiar la începutul noii istorii a Moldovei în calitate de stat independent ei se străduiau să adopte acte normative orientate la standardele europene. „Iar actualii guvernanți au săvîrșit un salt asemănător celui pe care l-a realizat țarul rus Petru I”.

În schimb, deputatul în mai multe legislaturi ale Parlamentului Republicii Moldova Valentin Crîlov, care de asemenea a semnat Declarația de Independență, nu a fost invitat la reuniune. Politicianul este convins că acest lucru nu este întîmplător.

„Se pare că, ținînd cont de principialitatea mea, conducerea organizației nu a riscat să mă invite, pentru a nu le strica unanimitatea lor totală privind poziția „Parlamentului 90” de susținere plenară a vectorului european de dezvoltare a țării la alegerile parlamentare din acest an”, consideră Crîlov.

În opinia interlocutorului, „chiar și după atîțea ani această organizație nu a ținut cont de propriile greșeli din trecut și nu a devenit un parlament al întregii societăți moldovenești, păstrîndu-și năravul de a prezenta prin orice mijloace opinia minorității drept un punct de vedere general”. „Noi nu am uitat consecințele acestor metode de guvernare, cînd prin minune am reușit să evităm vărsări de sînge în Găgăuzia, însă nu am reușit același lucru pe malul stîng al Nistrului, urmările conflictului nu pot fi depășite nici pînă acum”, a menționat politicianul.

„Parlamentul 90 a continuat să repete greșelile strategice din trecut, ignorînd cu desăvîrșire faptul că societatea civilă este practic divizată în două: adepții dezvoltării proeuropene a țării și cei care susțin vectorul eurasiatic. Și iată acum această organizație continuă să împartă societatea în ai noștri și ai voștri”, a conchis Crîlov.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?