Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Slusari: Cine vrea să „pună mîna” pe creditul polonez?!

17 noi. 2014,, 16:00   Economie
3819 0
Foto: noi.md
„Se creează impresia că cineva foarte influent special tergiversează elaborarea regulamentului de repartizare a creditului polonez, pentru ca deja după alegeri să «pună mîna» pe acest proiect și să influențeze asupra celor care vor beneficia de credit”, a declarat pentru NOI.md preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

Interlocutorul a amintit că „Parlamentul încă în luna iulie a ratificat acordul cu Polonia cu privire la alocarea unui credit în mărime de 100 de milioane de euro în condiții foarte avantajoase pentru Moldova”. „Ulterior, Guvernul a decis să încredințeze elaborarea Regulamentului de oferire a creditului fermierilor moldoveni Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Noi am criticat atunci această decizie http://www.noi.md/ru/news_id/47425, dar am acceptat-o. Agenția urma să elaboreze și să prezinte documentul spre aprobare în termen de 40 de zile. Au trecut aproape trei luni, însă regulamentul așa și nu a fost elaborat. Nimeni nu a găsit de cuviință să discute cu noi condițiile de acordare a creditelor, în această chestiune nu există transparență”, a subliniat Slusari.

„Oare mai trebuie de spus cît de importanți sînt acești bani pentru fermierii noștri, mai ales în condițiile embargoului și necesității de trecere la standardele europene?! Nu trebuie de uitat că agricultorii polonezi suportă pierderi enorme din cauza embargoului rusesc și ar avea și ei nevoie de acești bani. Nu cumva să se răzgîndească polonezii, văzînd mocoșeala noastră. Se creează impresia că anumite forțe doresc să amîne problema repartizării acestor mijloace financiare după alegeri”, consideră Slusari.

La rîndul său, directorul AIPA, Petru Maleru, a declarat pentru NOI.md că „documentul se află în ministerele Finanțelor și Agriculturii pentru coordonare și în curînd jurnaliștii vor fi invitați la prezentarea acestuia”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?