Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pistrinciuc și-a explicat poziţia faţă de acţiunile de protest de după alegeri

13 noi. 2014,, 14:15   Politică
5318 8
Foto: ipn.md
Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM) Vadim Pistrinciuc şi-a explicat poziţia faţă de posibilele acţiuni de protest de după alegeri. După cum a relatat anterior "Infotag", oponenţii politici l-au acuzat că la o emisiune televizată a îndemnat la desfăşurarea acţiunilor de protest în cazul în care partidele proeuropene nu vor cîştiga alegerile.

Miercuri seara, la postul de televiziune TVC21, Pistrinciuc a declarat că nu renunţă la ideea de desfăşurare a acţiunilor de protest în cazul "în care la alegerile din 30 noiembrie vor cîştiga forţe ce doresc să deturneze vectorul european al Republicii Moldova".

"Nu spun despre tot partidul. Dar personal voi ieşi în stradă, dacă alegerile vor fi cîştigate de forţele antieuropene. Nu voi accepta să fie compromisă ideea europeană. Aceasta este ideea majorităţii populaţiei, este ideea segmentului de populaţie energic şi apt de muncă. Oamenii au văzut deja efectele integrării europene. Nu poţi să le ei oamenilor ceea ce le trebuie. Cazul lui Ianukovici este convingător", consideră Pistrinciuc.

El a subliniat că "Moldova este o ţară europeană şi trebuie să continue calea spre Europa".

"Noi sîntem nu doar geografic încadraţi în Uniunea Europeană. De Europa ne leagă cultura, limba, istoria şi tradiţiile noastre. Noi trebuie să menţinem şi să dezvoltăm aceste relaţii, să continuăm calea spre Uniunea Europeană. De ce cineva trebuie să ne oprească din această cale? Rusia are prieteni în toată Europa, de ce să nu avem şi noi? Nu trebuie să-i întrebăm pe ruşi cu cine să fim prieteni, trebuie să facem ceea ce corespunde intereselor ţării noastre", a spus Pistrinciuc.

El s-a arătat convins că partidele proeuropene vor cîştiga la alegerile din 30 noiembrie.

"PLDM este dispus să facă coaliţie cu partidele de orientare proeuropeană. Nu excludem o coaliţie cu PDM şi PL sau cu oricare alt partid parlamentar care va avea aceiaşi opţiune ca a noastră. Oricum, este exclusă coaliţia cu comuniştii. Ei nu sînt credibili şi îşi schimbă opţiunile de la o zi la alta", a declarat Pistrinciuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?