X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Șevciuk vrea un nou referendum în Transnistria

12 noi. 2014,, 10:45   Politică
5256 10
Foto: abcnews.md
Liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, a anunțat că administrația de la Tiraspol este pregătită să organizeze un nou referendum privind autodeterminarea regiunii. Declarația a fost făcută de liderul separatist marți, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Moscova, notează NOI.md cu referire la RIA Novosti.

Șevciuk a ținut să precizeze că plebiscitul ar putea fi organizat, doar dacă va exista convingerea că rezultatele acestuia vor fi recunoscute pe plan internațional.

„Aceasta este una dintre cele mai simple modalități de a reglementa conflictul transnistrean, în felul acesta va fi soluționată problema luînd în calcul și dorința oamenilor care locuiesc în zona de conflict. Sîntem dispuși să examinăm posibilitatea organizării unui nou referendum privind autodeterminarea, dar cu condiția ca apoi voința poporului transnistrean să fie recunoscută și tratată cu respect”, a precizat Șevciuk.

Menționăm că un referendum similar, pentru independența regiunii, a avut loc în Transnistria în 2006. Alegătorii au fost întrebați dacă aprobă posibilitatea de a intra în componența Federației Ruse, prin unirea liber consimțită cu acest stat. Rezultatele referendumului nu au fost recunoscute de comunitatea internațională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?