X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Oferta electorală făcută de Vlad Filat liberalilor reformatori

10 noi. 2014,, 15:40   Politică
5688 2
Foto: plr.md
Liderul PLDM, Vlad Filat, ar fi propus membrilor Partidului Liberal Reformator să participe pe o listă comună la alegerile parlamentare, cu promisiunea că le va oferi posibilitatea ca, după scrutin, să-și poată constitui propria fracțiune în parlament. Informația a fost dezvăluită de reprezentantul PLR, Dorin Dușciac, în cadrul unui interviu pentru Unimedia.

Potrivit lui Dușciac, participarea PLR-ului la alegeri, alături de PLDM, ar fi oferit formațiunii posibilitatea să-și păstreze identitatea și să ia parte la actul de guvernare, după alegeri. Acesta a calificat propunerea lui Vlad Filat drept una generoasă.

„Domnul Filat a venit cu o propunere ca un număr suficient de membri PLR să candideze pe lista PLDM, pe niște locuri eligibile, cu ideea ca ulterior să fie formată o fracțiune parlamentară, pentru ca PLR să se poată dezvolta în liniște, pentru a conserva partidul. Domnul Filat a venit cu această inițiativă pentru că PLDM are nevoie de un partener credibil, cu care să poată conlucra pe acest segment electoral. Asta a fost propunerea pe care o consider extrem de generoasă, propunerea a fost însă respinsă de Consiliul național politic al PLR”, a precizat Dușciac.

Viceministrul Mediului se arată convins că membrii Consiliului au luat o decizie greșită atunci cînd au hotărît ca partidul să participe independent la alegeri, nefiind la curent cu propunerea lui Vlad Filat.

Precizăm că un grup de membri ai Partidului Liberal Reformator s-au opus vehement deciziei de participare pe cont propriu la scrutin. În acest sens, membrii partidului, în frunte cu deputata Ana Guțu, au semnat o declarație prin care au cerut retragerea formațiuni din cursa electorală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?