Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

BERD va aloca 52,5 milioane de euro pentru modernizarea Căii Ferate din Moldova

10 noi. 2014,, 14:15   Economie
2965 0
Foto: republika.mk
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va aloca un credit în valoare de 52,5 milioane de euro pentru procurarea locomotivelor și modernizarea infrastructurii căilor ferate din Republica Moldova. Informația a fost comunicată de ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, care a precizat că Consiliul director al BERD deja a luat decizia privind alocarea acestor mijloace financiare, informează NOI.md. Creditul va fi oferit pe o perioadă de 15 ani, în condițiile standard ale BERD-ului.

Guvernul Republicii Moldova a aprobat semnarea acordului respectiv cu BERD. Potrivit lui Vasile Botnari, realizarea proiectului va îmbunătăți infrastructura căilor ferate din Moldova și va contribui la dezvoltarea acestei ramuri importante.

Anterior se anunțase că Moldova preconizează să obțină de la BERD, Banca Europeană de Investiții și Uniunea Europeană pentru construcția și modernizarea infrastructurii căilor ferate și procurarea locomotivelor circa 100 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?