Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expert: Sistemul de supraveghere a circulaţiei rutiere este un produs al racketului poliţiei

10 noi. 2014,, 09:25   Societate
6802 8
Foto: totul.md
„Sistemul de supraveghere a circulaţiei rutiere în capitală a fost instalat în mod informal şi a activat în afara cadrului juridic. Toate sancţiunile impuse de Inspectoratul Naţional de Patrulare sub formă de amenzi şi puncte de penalizare sînt nelegitime”, a declarat pentru NOI.md avocatul Roman Aronov, magistru în drept.

În cadrul şedinţei sale de vineri Guvernul a aprobat Regulamentul funcţionării sistemului de supraveghere şi control asupra circulaţiei rutiere în capitala ţării. Şi doar după ce documentul va fi publicat în Monitorul Oficial, prevederile Regulamentului vor intra în vigoare.

„Ca de obicei în ţara noastră carul este pus înaintea boilor. Timp de cîteva luni INP aplică amenzi ilegale, iar cetăţenii noştri, ca o turmă de oi, se adună la case pentru a achita sumele indicate în decurs de trei zile, economisind pe seama acestui fapt. Puţini sînt cei care consultă avocaţi şi atacă în judecată acţiunile nelegitime ale poliţiştilor. Iar Guvernul doar acum şi-a reamintit că trebuie să legitimeze încasările bugetare de milioane”, a specificat juristul.

Pînă în ziua în care documentul nu va fi publicat în „Monitorul Oficial”, sistemul de supraveghere a circulaţiei rutiere în capitală nu este altceva decît un racket. Toate amenzile achitate trebuie restituite cetăţenilor, iar punctele de penalitate – anulate”, a concluzionat Aronov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?