Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

SFM al FR: cetăţenii RM vor putea pleca şi reveni liber în Rusia

6 noi. 2014,, 12:50   Politică
9760 17
Foto: russkoepole.de
Migranţii moldoveni, care vor pleca din Federaţia Rusă pînă la 30 noiembrie, vor putea ulterior să revină în Rusia. Intrarea în ţară va fi liberă pentru ei. Acest fapt l-a declarat miercuri şeful Serviciului Federal de Migraţie (SFM) al FR, Konstantin Romodanovski.

După cum transmite agenţia „Infotag”, citînd mediile de informare în masă din FR, potrivit lui, SFM a oferit migranţilor această posibilitate, la solicitarea preşedintelui Partidului Socialiştilor din Moldova, deputatului Parlamentului, Igor Dodon, pentru ca aceşti cetăţeni să poată participa la alegerile parlamentare, care vor avea loc în Moldova la 30 noiembrie.

„Noi avem nevoie de migranţii din Moldova, înţelegem situaţia în ţară. Rusia are nevoie de migraţie, în ansamblu. Din altă parte, înţelegem ce înseamnă pentru cetăţeni moldoveni posibilitatea de a munci în Rusia”, a spus Romodanovski.
Potrivit lui, „SFM înţelege, de asemenea, preocupările miranţilor că sistemul existent de control asupra intrărilor în ţară ar putea să le închidă accesul pe o anumită perioadă”.

„Mai mult ca atît, noi vom acorda asistenţă în perfectarea patentelor şi autorizaţiilor de lucru, dacă vor fi cote disponibile. Adică noi le vom permite să înceapă o nouă istorie de migraţie în FR”, a menţionat şeful SFM.

Ieri preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, l-a acuzat pe Dodon de colaborare cu Serviciul Federal de Securitate (SFS) al FR.

În opinia lui, solicitarea lui Dodod adresată lui Romodanoski înseamnă că revenind acasă, muncitorii moldoveni vor vota pentru socialişti. „FSB-ul rusesc, cu cruzime folosind astfel de persoane cum este al nostru rotunjel, loveşte în moldovenii din Rusia, dar şi în cei de acasă, pentru că au familii”, a declarat liberalul.

Vicepreşedintele PL Valeriu Munteanu l-a calificat pe şeful SFM Romodanovski drept “fost agent al KGB şi actual agent al FSB”, iar instituţia condusă de el – drept “o unitate sub acoperire a FSB-ului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?