Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pasagerii microbuzelor: nu avem nevoie de excursii pe la marginea oraşului (VIDEO)

4 noi. 2014,, 16:45   Societate
6665 7
Foto: noi.md
După cum se cunoaşte, în conformitate cu decizia Primăriei capitalei, începînd cu 1 noiembrie microbuzele circulă, în principal, pe străzile secundare şi prin suburbii. Ce impact a avut această inovaţie asupra pasagerilor, care beneficiază de transportul public? La această întrebare au răspuns chiar chişinăuienii.

O treime din persoanele chestionate este de acord cu modificările operate, invocînd aglomeraţia pe străzile centrale şi principale. O altă treime, nemulţumită de dificultăţile apărute, argumentează prin faptul că trebuie să schimbe cîteva rute ca să ajungă la locul de destinaţie. Ultima treime a respondenţilor nici nu ştia despre modificările operate, continuînd să aştepte microbuzul pe locul obişnuit timp de 15-20 de minute.

De menţionat că Primăria municipiului Chişinău a modificat itinerarul microbuzelor din capitală în aşa mod ca acestea să nu aibă pasageri. „Sincer, le este incomod atît pasagerilor, cît şi conducătorilor. Mergem pe trasee noi, practic la marginea oraşului, unde nu sînt oameni. Ei, în marea majoritate, aşteaptă în centru, lîgă Sun City, spre exemplu. Mai pe scurt, este incomod”, a explicat unul din conducătorii microbuzelor.
„Este un fel de excursie pe la marginea oraşului, niciodată nu ştii pe ce drum va merge rutiera. Sîntem nevoiţi să schimbăm cîteva microbuze”, se plîng pasagerii.

Situaţia creată îţi aminteşte de un banc despre două tinere, care au oprit un autobuz. Una întreabă: „Eu voi ajunge pînă la strada C?” – „Nu.” „Dar eu?”, întreabă alta.

Reamintim că pasagerii pot să se deplaseze pe străzile centrale ale sectoarelor capitalei cu transportul public de capacitate mare, fapt ce a contribuit la completarea pacului urban cu 20 de autobuze şi 50 de troleibuze.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?